fbpx
a

Don’t _miss

Wire Festival

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Technology >XPO înapoi în jocul M&A, spune Jacobs analiștilor

XPO înapoi în jocul M&A, spune Jacobs analiștilor

Brad Jacobs, președinte și CEO al furnizorului de transport și logistică XPO Logistics, Inc., (NYSE: XPO) pare să fi redeschis ușa către activități de fuziuni și achiziții (M&A), dacă este doar o fisura .Jacobs a spus analiștilor de la Morgan Stanley & Co. (NYSE: MS), într-o întâlnire recentă, că acum dedică aproximativ 10% – 15% din timpul său pentru a explora posibile achiziții, potrivit unei note din 26 septembrie a firmei de investiții. Deși acest lucru nu poate părea o mulțime de date istorice achizitive ale XPO, aceasta marchează o schimbare din februarie, când XPO a depus activități de M&A pentru viitorul previzibil, deoarece o scufundare la prețul acțiunilor de la mijlocul lunii decembrie a făcut ca răscumpărarea acțiunilor să facă o utilizare mai rentabilă a capitalul său. Compania a cheltuit aproximativ 1,9 miliarde de dolari din 2,5 miliarde de dolari pentru care a fost autorizată să cumpere acțiuni înapoi.

Conform notei de la Morgan Stanley, managementul XPO se va concentra pe achiziții mai mici, în schimb, în loc de oferte mai mari. Probabil că va impiedica evitarea transportului de marfă din cauza perturbărilor seculare din segment și este neutru în cazul tranzacțiilor de brokeraj de transport din cauza scăderii marjelor brute, deși consideră că aplicațiile în creștere ale tehnologiei informației vor ajuta la apărarea marjelor de operare, potrivit notei .

Compania nu își va crește în mod semnificativ efectul de indatorare și nu va emite capitaluri proprii pentru a finanța o achiziție potențială, a spus analistilor Jacobs și șeful său de relații cu investitorii, Tavio Headley, în baza notei. Compania se află în „fazele incipiente” de a-și simți companiile interesate și de a desfășura activități de „constatare” și „consolidare a relațiilor”, potrivit notei. Nici Jacobs sau alți directori ai companiei nu au răspuns comentarilor.

 În cadrul conferinței FreightWaves Transparency19 din mai, Jacobs a dezvăluit că XPO a fost aproape de sfârșitul anului 2018 de a consuma o achiziție masivă care ar fi dublat efectiv dimensiunea companiei. Jacobs nu a luat niciodată M&A complet de pe masă și a spus că XPO ar fi urmărit tranzacțiile dacă prețul acțiunii sale nu ar fi scăzut atât de apreciabil.

Prețurile acțiunilor XPO au fluctuat sălbatic în ultimele 52 de săptămâni, ajungând la un maxim de 116 USD pe acțiune în septembrie anul trecut și au scăzut la 41 de dolari pe acțiune la începutul acestui an, ca urmare a mai multor trimestre ale rezultatelor financiare dezamăgitoare și ale efectelor persistente ale raportului vânzării putine în ultima perioadă din decembrie pune la îndoială metodele contabile ale companiei și competența managerială. Acțiunile astăzi au fost închise la 70,76 USD.

 Jacobs a folosit o strategie agresivă de transformare pentru a transforma XPO de la o companie de 100 de milioane de dolari în 2011 într-un colos de 17 miliarde de dolari astăzi. XPO a achiziționat și a integrat 17 companii în patru ani, o dezvoltare fără precedent în sectorul transporturilor și logisticii. A fost de partea M&A din septembrie 2015, după ce a achiziționat firma de transport și logistică Con-Way Inc. pentru 3 miliarde de dolari.

XPO continuă să se confrunte cu condiții macro dificile în SUA, Marea Britanie și Franța, iar această cerere va rămâne slabă până la rezolvarea disputelor comerciale dintre SUA și China și devine clar cum, sau dacă, Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, a spus analistul Morgan Stanley . Compania este concentrată pe reducerea cheltuielilor de muncă de 6,5 miliarde de dolari pe an prin investiții în tehnologie și consideră potențialul pentru sute de milioane de dolari în îmbunătățirea costurilor prin optimizarea rutelor și automatizarea depozitelor, potrivit notei.

Add Comment